Vertij si Postura


Programeaza-te online


Please leave this field empty.

Ramona Pavel este fizioterapeuta cu supraspecializare in tratarea problemelor de echilibru, vertij si a ametelilor. Activeaza de 10 ani, in Antibes, Franta, unde are propriul cabinet. Din data de 24 iulie va fi colaboratoarea Bio Ortoclinic unde va trata si reeduca afectiunile urechii interne si problemele vestibulare(ameteli si vertij)

Platforma de testare si recuperare a echilibrului este in Bio Ortoclinic

Echipa companiei franceze, Framiral, a finalizat de instalat in clinica nostra Platforma Multitest de Echilibru. Aceasta va fi piesa de rezistență in cadrul departamentului de “Vertij si Postura ” condus de Ramona Pavel, fizioterapeut cu supra specializare in neurostiinte si tratarea disfunctiilor urechii interne.
Platforma ofera pacientului care se trateaza la noi, conditii naturale care disturba informatia proprioceptiva. Prin oferirea conditiilor naturale ce pot duce la dezechilibre, caderi sau inclinari, Platforma Multitest ne ofera toate informatiile senzoriale de diagnostic si recuperare in cazul persoanelor cu vertij, ameteli, pierderi de echilibru, probleme de motricitate.
Softul culege si proceseaza in statistici performante toate informatiile sesiunilor trecute. Bio Ortoclinic are acum cea mai performanta tehnlogie si cel mai bun specialist in tratarea vertijului si ametelilor.

Scapa de raul de transport fara medicamente!

Stii acea stare de rau si greata care apare dupa un drum cu masina, cu avionul, cu autocarul sau pe parcursul unei croaziere, si care afecteaza oameni de toate varstele? Se numeste sindromul raului de transport si, potrivit fizioterapeutului Ramona Pavel, de la Bio Ortoclinic poate fi vindecat printr-un proces de reeducare vestibulara, total neinvaziv.

Chiar daca este mentionat înca din vremea lui Darwin, sindromul raului de transport (cinetozele), nu a fost niciodata luat în serios si cercetat cu adevarat în profunzime.
Ameteala, oboseala, greata sunt simptomele cele mai des întalnite ale afectiunii. Daca miscarea ce produce greata nu este rezolvata atunci apare chiar voma, însa aceasta nu elibereaza pacientul de starea de rau, care va continua pana cand stimulul înceteaza.
“Vinovata pentru acest disconfort este o mica portiune din creier, aria postrema ce activeaza voma în cazul intoxicatiilor si în cazul conflictelor aparute între ochi si urechea interna. Cand simtim miscarea, dar nu o vedem (ca atunci cand navigam de exemplu) informatiile care ajung catre creier, dinspre urechea interna si, respectiv, dinspre ochi, apare o discordanta senzoriala si este activat un fel de sistem de aparare care se comporta ca si cand a detectat o toxina si încearca sa o elimine prin voma”, sustine fizioterapeutul Ramona Pavel.
Aceasta este de fapt cea mai comuna ipoteza despre cauza raului de transport: ca reprezinta un mecanism de aparare împotriva neurotoxinelor . Potrivit specialistului, cand circulam cu mijloacele de transport se produc niste stimulari ale sistemelor senzoriale, iar daca sistemul nervos central nu reuseste sa le integreze, apar semnele de aparare si starea de rau.
“Barany, un cercetator austriac, a aratat înca din 1921 ca defilarea imaginilor în vederea periferica poate cauza greata si voma. De atunci, multe cure si preventii au fost propuse pentru raul de transport pe langa medicatie însa cea cu efecte prelungite demonstrate stiintific este reeducarea specifica a urechii interne cunoscuta drept reeducare vestibulara. Medicatia cea mai des utilizata este combinatia antiemetice/antihistaminice dar anumite medicamente din aceste clase sunt interzise de exemplu în USA de catre FDA. Aceasta trateaza simptomele raului de transport nu si cauza lui. Multe tratamente farmacologice care pot fi eficace pentru greata si voma nu sunt neaparat eficace pentru raul de transport.
În ultimul timp se evita foarte mult medicatia pentru voma si greata datorita efectelor negative pe care le poate avea asupra sistemului nervos central”, explica fizioterapeutul cu supraspecializare în tratarea problemelor de echilibru, vertij si a ametelilor.
Acesta arata ca, în baza ultimelor studii stiintifice, unele ralizate de profesori emeriti de la universitati dinb Washington si Seattle, reeducarea vestibulara, chiar daca presupune o perioada de cura mai prelungita, este eficace pe termen mai lung (ani întregi) decat medicatia (doar cateva ore), pentru ca produce fenomenul de adaptare si obisnuinta la stimul. “Reeducarea vestibulara se face doar de catre specialisti în domeniu si consta într-o evaluare initiala a sistemelor senzoriale urmata apoi de o stimulare vestibulara importanta cu fotoliul rotator si daca este necesar cu Platforma Computerizata Dinamica”, sustine fiziterapeutul Bio Ortoclinic, care activeaza de 10 ani, cu rezultate spectaculoase, în Antibes, Franta si a adus în Romania, în aceasta luna, sistemul de testare Multitest Equilibre, patentat si utilizat de multe centre de cercetare. Acesta evalueaza, trateaza si previne tulburarile de echilibru si postura din toate domeniile medicale în care acestea pot aparea (ORL, neurologie, sport, pediatrie, traumatologie, chirurgie post operatorie sold/genunchi/ligamente etc).

Meniu